Lokakuu 2021

 


No mitäpä tässä. Alavireisen syyskuun jälkeen lokakuu korjasi pörssin alavireen ja kiitos jatkuvasti kasvavan varallisuuden, euromääräinen muutos oli hyvittavaa katsottavaa. Omaisuus kasvoi liki 100 000 € kuun aikana.

Prosentuaalisesti muutos oli tietysti paljon hillitympi, mutta pieni hymy tuosta tuli kuitenkin. 

Itse varallisuudesta sitten. Ei niin yllättäen taas kerran kohottiin uusiin ennätyksiin, tosin tässä on vieläkin mukana voimakas dollari, joka ei varmaan pitkässä juoksussa tule pysymään yhtä vahvana. Joka tapauksessa sijoitukset olivat kuun viimeisenä päivänä 1 134 088 €. Ei huonosti. Netto-omaisuus taas kohosi 1 348 687 €:oon, mikä on myös ihan ok. Kotitalouden omaisuus taas lähenee puoltatoista miljoonaa, ollen n. 1,46M€. 

Mutta, taas olellisempaan eli miten tämä elättää minua ja/tai perhettämme? Alla olevassa seurannassa ei huomioida, että aika iso osa omaisuudesta on eläketileillä joita ei voi vielä käyttää. Mutta katsellaanpa tilannetta siitä huolimatta.

Kulutus oli tässä kuussa kovaa, koska verot. Yli 2000 € kului kuin ilmaan moottoripyörän rekisteröintiin. Tuo toisaalta lohkaisikin isoimman osan kuluista, joita oli 4 728 €. Ilman tuota veroa, olisi kulutus ollut hieman alle normaalin.

Omaisuudella saatavalla tuotolla olisi katettu 3 095 €. Tämä alkaa olla yli keskimääräisen kulutuksen, mutta lienee hyvä katsoa vielä vähän aikaa miten verot ja muut kulut alkavat tasaantumaan. Tänä vuonna on paluun myötä tullut isompiakin hankintoja joiden pitäisi olla enemmän kertaluonteisia. Toisaalta, ainahan sitä rahareikiä keksii.

Comments

Popular Posts