Syyskuu 2021 - kolisee


Vaihteeksi erilainen laps... kuukausi. Turpaan tuli kunnolla, mutta pitkässä juoksussa tämäkään on tuskin mitään isompaa. Osa tuosta takapakista piiloutuu myös asunnon arvon uudelleenarvioinnille, minkä tein Block.ai -palvelulla. Tiedä sitten kuinka tarkka tuo arvio on, mutta se joka tapauksessa antoi isomman luvun kuin mitä olin tähän asti käyttänyt ja näin sijoitusten lasku jäi osittain piiloon.


Kokonaisuutena takkiin tuli 7 105, 21 euroa, mutta sijoitukset laskivat yli 69k USD. Asunnon uudelleen arvioinnin lisaksi tätä peitti toki myös dollarin voimakas kurssinousu. Graafissa on jo mukana tämän kuukauden delta, joka on kivasti taas plussalla, mutta katsotaan nyt tämä lokakuu loppuun.

Kuluttaminen taas oli varsin maltillista. Sain myös veronpalautuksia, joista mietin pitkaan miten ottaa ne huomioon kulutusta mitatessani. Koska olen aikaisemmin huomioinut mätkyt, niin huomioin nyt myös saatavat. Tuntuu, että kulutusseurannassa on järkevää huomioida kaikki paitsi palkkatulo, koska loppujen lopuksi mittaan omavaraisuutta. Näin siis jatkossa.


Kokonaiskulutus oli näin ollen 739 euroa. Ei kai siitä sen enempää. Isoimmat kulut olivat taas kerran harrasteet (lähinnä kotiautomaatio) ja ruoka.


Comments

Popular Posts