Heinäkuu 2021



 Nyt ollaan myöhässä raportin kanssa, mutta teen tämän kuitenkin. Haluan säilöä näitä tulevaisuuden varalle jos tulee tarvetta muistella missä mentiin.

Sinällään heinäkuu on ollut aikalailla mitäänsanomaton. Alku- ja loppupäässä tuli pidettyä lomia, mikä on aika ihmeellistä Yhdysvaltolloissa oleilun jälkeen. Lähinnä noiden pituus, ja kuinka irti voi olla normaalista suorittamisesta. Ja kuinka KAIKKI ovat lomilla samoihin aikoihin, jolloin ei tule fiilistä että jää jostain paitsi.

Investoinni ylittivät 1 000 000€ rajan, mikä oli hieno merkkipaalu. Kokonaisvarallisuus kasvoi 39k€, mistä iso osa on ollut juuri sijoituksia. Toki palkastakin jää vähän yli, mutta se on ollut nappikauppaa koska olen myös kuluttanut aika reippaasti. Tässä kuussa isoimmat summat menivät harrastusvälineisiin, noin 1 k€, mutta myös autoa ja muuta huollettiin. Toisaalta sain takaisin takuuvuokria 660€ ja mietin, miten tämä huomioi kululaskennassa. Yleensä en ole laskenut kuluihin mitään sisääntulevaa, mutta tällä kertaa tein poikkeuksen. Kulujen on tarkoitus antaa (tulevaisuudessa) kuvaa keskikulutuksesta, joten koska laskin jo remontteja kuluiksi niin on loogista huomioida myös nämä tulot, jotka vähentävät takautuvasti remonttien kustannuksia. 


Kulutusta oli näin ollen noin 2650€, mikä jäi alle teoreettisen kuukausittain sijoituksista nostettavan summa. Näin on keskimäärin nyt käynyt kolme kuukautta putkeen - kesäkuun ylitys oli niin pieni, että sitä ei tarvitse murehtia.

Kaikkinensa tilanne siis näyttää sangen hyvältä, etenkin huomioiden suuri kuukausikulutus kaikkeen kivaan ja muuhun ylläpitoon. Jossain vaiheessa tuotakin olisi toki hyvä järkeistää, mutta vielä tuosta ei hirveästi kannata stressata ja voi elää palkan suhteen lähemmäksi kädestä suuhun. Elokuussa tulee kirpaisemaan ilmalämpöpumpun kustannukset, mutta katsotaan sitä sitten.

Comments

Popular Posts