Kesäkuu 2021

 


Jaha, taas on kuukausikatsauksen aika. Elämä alkaa muuton jälkeen pikkuhiljaa tasoittua, vaikkakin vielä on vaikka mitä säätöä meneillään. Omaan asuntoon tuli tässä kuussa remontoitua vuokralaisen tuhoamia ovia, moottoripyörä saatiin viimein rekisteröityä Suomeen (ainakin osittain), ilmalämpöpumpun tilaus ja sennus aloitettiin ja sain tehtyä parvekkeelle laudoituksen. Näistä kaikista syntyy tietysti kuluja, jotka eivät ole ns normaaleja. Tuo taas näkyy tulo-/menotasapainossa, mutta siitä lisää myöhemmin.

Isossa kuvassa omaisuus palasi taas kasvu-uralle, kiitos paljolti dollarin kurssin joka nousi suhteessa Euroon - ja tästä syystä osakkeiden arvo Euroissa nousi myös. Henkilökohtainen nettovarallisuus oli kuun lopussa 1 171 364€ ja sijoitusvarallisuus poislukien käteinen 995 278€. Velka oli luottokortin käyttöä ja autonpuolikasta - molemmat niin pieniä, että niitä ei jaksa edes eritellä.

Mutta, niistä tuloista ja menoista; aikaisemminkin käyttämäni graafi sijoitusten tuotosta suhteessa menoihin on näillä näkymin ollut hieman virheellinen, mutta käytän sitä vielä tässä kuussa koska tuo on joka tapauksessa lähinnä teoreettinen. En myöskään usko, että siinä ei olisi muitakin virheitä mitä en vielä tiedä. Virhe on tällä kertaa ollut verotuksessa, 15% ei pidä paikkaansa, vaan hankinta-olettaman perusteella veroprosentin pitäisi olla 18%. Tämä olettaa, että mitä myydään on ollut omistuksessa ainakin 10 vuotta. 


Kuukauden arvio on viimeinen datapiste ennen tasaista punaista viivaa. Tästä näkee, että punainen on sinisen alla. Tämä taas tarkoittaa, että olisin tullut tässä kuussa toimeen myymällä sijoituksista vuodessa 4%. Eli, olin talaoudellisesti riippumaton ja voisin jättäytyä vapaaherraksi.

Tässä on eriyisesti muistettava, että kuussa oli aika kovia kuluja jotka eivät ole ns. normaaleja. Noita eriteltiinkin yllä, mutta kokonaisuudessaan noista tulee lähemmäs 1 000€ kulut. Koska kokonaiskulut olivat 2 737€, tuo on iso osa ylimääräistä. Toki osa täytyisi tehdä joka tapauksessa, mutta harvemmin näitä näin kerralla joutuu kaikkia tekemään.

Johtopäätös tuosta on, että vaikka kaikki on vielä vaiheessa, niin kulutus alkaa pikkuhiljaa laskea ja sen arviointi alkaa pikkuhiljaa hahmottua. Mikä taas näyttää erittäin hyvältä taloudellisen riippumattomuuden näkökulmasta.


Comments

Popular Posts