Huhtikuu 2021

 


Hyvää Wappua!

Jälleen ollaan edetty yksi kuunkierto ja on aika katsoa, että mites nyt oikein meni - niinkuin omasta mielestä. Aloitetaan kokonaiskatsauksella omaisuuden kehittymisestä suhteessa tavoitteisiin.


Vuosikatsaus näyttää hyvältä, etenkin kun huomioi että tässä on vasta neljä ensimmäistä kuuta ja kuluvan vuoden päätöslukema ei huomioi loppuvuotta. Vaikka kasvu pysähtyisi tähän, ei vuosi olisi huono - en nyt tosin olisi tyytyväinenkään.


Kuukausitasolla tulin jo laittaneeksi seuraavan kuun seurannat taulukkoon, joten lopu tasaiset viivat johtuvat suoraan siitä. Jätetään ne huomioimatta.

Myös kuukausitasolla kasvu on ollut hyvä, kasvunopeus on suhteessa aikaisempiin kuukausiin. Sijoitukset kasvoivat noin 32k€, mikä ei ole huonosti. Tätä söi kulutus, josta lisää alempana. Siitä huolimatta nettovarallisuus kasvoi noin 22k€. Uutta rahaa tuli syötettyä koneeseen noin $6000. 


Olen alkanut tarkastella myös ihan puhtaita muutoksia, koska absoluuttinen kehitys on aika tylsää seurattavaa. En tosin tiedä mitä yllä olevista pylväistä nyt oikein oppii. Ehkä tuo auttaa hahmottamaan, onko kulunut kuukausi miten linjassa aikaisempiin.

Tuolta kannalta katsottuna huhtikuu oli taas ok, kulutus huomioiden.


Viimeinen graafiuutuus on kulutuksen seuranta suhteessa sijoitusten tuottoon. Tuleva kulutus sisältää toistuvat, välttämättömät menot. Tuo on pohjataso, jonka alle ei voi mennä. Varmaankin itsestäänselvästi, tavoite olisi että sininen alue olisi korkeammalla kuin punainen.

Oikea kulutus rakentuu tuosta sitten päälle.Tässä kuussa tuli ISO piikki - tuo on seurausta veromätkyistä jotka jouduin maksamaan Yhdysvaltoihin. Muukin kulutus oli liian kovaa, mutta olen antanut itselleni anteeksi sitä sillä, että mukaan kuuluu robottipölynimuria ja muuta, mikä on kertaluonteista. Toki noita olisi saanut (paljon) halvemmallakin. Samalla tuli hankittua ulkoiluvarusteita ja kosmetiikkaa, joiden yhteenlaskettu hinta alkaa jo tuntua tässä.

Kulutus voi heilua vielä jonkin aikaa, koska remontteja on yhä tehtävänä. Mutta toivottavasti pian se alkaa normalisoitua.

Tästä seuraa, että jos kulutus pysyy sinisen alla, olisin käytännössä taloudellisesti riippumaton. Sen ei pitäisi olla kaukana.

Comments

Popular Posts