Helmikuu 2021

 


Nyt ollaan raportin kanssa aika paljon myöhässä. Tämä johtuu ennenkaikkea siitä, että minuun iski COVID19 ja siihen päälle keuhkokuume. Tuo vei kuun lopusta mehut pois, ja vaikka helmikuusta on tätä kirjoittaessa jo yli kuukausi niin vasta nyt olen siinä kunnossa, että on jaksamista päivittää näitä raportteja. Vaikkakin sitten takaperoisesti.

Graafejakin on tullut uusittua. Tässä esitellään uusin, jossa varallisuus on dollareissa (USD) mutta joka huomioi valuuttakurssin suhteessa tavoitetasoon euroina (sininen viiva, tällä hetkellä miljoona euroa). Samalla esimerkiksi asunnon ja muiden euro-omaisuuden arvo vaihtelee kurssien mukaan. Jossain vaiheessa pitäisi varmaan muuttaa seuranta kuvaamaan euroja eikä dollareita, mutta ehkä sitten joskus. Isompi työ on päivittää historiallinen data uuteen formaattiin.

Helmikuussa sijoitukset vakiintuivat yli miljoonan dollarin ($1,024,914.00), ainakin näin pörssiromahdusta odotellessa. Samalla netto-omaisuus vakiintui yli miljoonaan euroon (1.031.818,00€). Tässä auttoi vielä viimeiset saatavat rapakon takaa ja Suomessa aloitettu uusi työ.

Kulutusta oli noin 2500€, mutta tämä on heilunut nyt kaikkien muuttojen, autojen vuokrailuiden ja muun säätämisen takia vielä siinä määrin, että tasaisesta kulutustasosta on vielä hankala sanoa mitään. Joka tapauksessa palkkojen jälkeen olen vielä ylijäämäinen, joten varsinaista huolta ei ole. 

Ylipäätään olen miettinyt, että koska sijoitusomaisuus on jo tuolla tasolla, niin en varsinaisesti enää yritä säästää lisää. Tämä ei tarkoita tuhlausta, koska olen tai yritän olla minimalisti - mieluummin vähän tavaraa kuin paljon. Jo ihan säilytystilan vuoksi. Samalla arvosta pitkäikäisyyttä, enkä halua heittää tavaroita pois.

Comments

Popular Posts