Tammikuu 2021

 


Tässä kuussa tapahtui taas sekä paljon, että ei mitään. Loppujen lopuksi kuukausi oli pettymys, mutta ei se huonostikaan mennyt. Isoin pettymyksen aihe oli se, että olin ensikertaa euromiljonääri ja minulla oli yli miljoona dollaria sijoituksissa, mutta molemmat sulivat pois kalkkiviivoilla. Kulutusta oli paljon, tosin iso osa oli kertahankintoja joko vaatetukseen tai harrasteisiin liittyen. Mutta, aloitetaan katsomalla kokonaiskuvaa.

Käppyrät ovat vahvasti nousujohteisia, mikä on hyvä, koska aktiivinen paaluttaminen on loppumassa helmikuussa ja loppupelit ovat ensivuoden verotuksessa. Omaisuus kasvoi $61,046.14, joka ei ole ihan huonosti. Netto-omaisuus oli kuun lopussa 990 287,10€, joista sijoituksia $979.857,00. Perhe pysyi euromiljonäärinä netto-omaisuuden ollessa 1 065 402,56€.

Mikä oli enemmän huolestuttavaa, oli kulutus. Tuo oli korkea jopa jenkkilässä kuluneeseen summaan verrattuna, mutta etenkin suhteutettuna Suomen hinta- ja tulotasoon. Menoja oli 4375,19€. Suurimmat kulut olivat asuminen, 1400€ ja ostelut, $1444.18. Ostelu oli pääasiassa kertaluonteisia harrastusmenoja (vaatetus, välineet, laukut) ja yleisiä vaatteita, mitä tarvitaan Suomessa. Joka tapauksessa tuohon on hyvä kiinnittää jatkossa huomiota.

Helmikuun aikana tai sen jälkeen tarkoituksena olis reflektoida tilannettani ja samalla muuttaa kuukausiseurantaa paaluttamisen jälkeiseen aikaan. Koskä helmikuu on viimeinen, missä tapahtuu isoja liikkeitä, ei ole enää yhtä aiheellista keskittyä varallisuuden kasvun seuraamiseen vaan enemmänkin siihen, miten sijoitusvarallisuus alkaa vaikuttamaan elämään ja suhtautuu Suomalaisiin kuluihin.





Comments

Popular Posts