Joulukuu 2020 ja vuosiraportti 2020


Onhan se mukavaa lopettaa vuosi uusiin ennätyksiin, kuten nytkin kävi. Tässä pelissä se on kai se oletusarvo, mutta kuitenkin.

Henkilökohtainen netto-omaisuus oli vuoden päättyessä $1,139,403.18. Tämä oli nähnyt kasvua vuoden aikana $285.511, mistä osa on ollut talletuksia ja osa kurssinousua. Osakkeita, ETF:iä ja rahastoja tästä on $918,954.00, joista puolestaan omalla verotettavalla tilillä on $632,276 + restricted stock units, joita on vielä lisäksi $93,044.10. Eli, yhteensä $725,320.10. Loppu on eläkesäästötileillä jotka saa seuraamuksitta 59.5 vuoden iässä. 

Vuoden tapahtumiin kuului tietysti COVID19-viruksen aiheuttama pörssikeikaus. Kuten alla olevasta graafista näkee, niin tuo ei loppujen lopuksi ollut kovin merkittävä. Iso dippi tuli, jota yritin ajoittaa mutta pistin liian paljon pelimerkkejä sisään liian aikaisin, ennen pohjaa. Koska muutto oli tiedossa, olin myös täyttänyt eläkesäästöt jo alkuvuonna. Onneksi palkasta sai ainakin vähän sivuun tuossa matalapaineessa.

Merkkipaaluista ehkä merkittävin oli ensin USD-miljonäärikerhooon ja euro-miljonäärikerhoon liittynyt kotitaloutemme. Vuoden aikana asetettuja tavoitteita oli kyllä kiva kasvataa ja samalla nähdä kehitystä. Yritän vielä saavuttaa tuota eurokerhoa henkilökohtaisestikin, mikä sekään ei ole enää kaukana. Tällä hetkellä euro-muotoinen salkku on €778.464 josta 4%:n säännöllä saisin ulos vuosittain €31.139 tai €2595/kk, ennen veroja. 

Tästä päästään sitten tulevaisuuden projisointeihin. Olen ylläpitänyt graafia joka mittaa tavoitteisiin pääsemistä. Nuo määrittelin tätä blogia perustaessani enkä sen jälkeen ole niitä muuttanut vaikka ehkä olenkin itse kehittynyt tuona lyhyenä aikana. Tavoitteena on ollut oma hieno asunto, hieno auto ja sen verran osakkeita, että ei tarvitse enää töitä tehdä. Alunperin tähtäimessä ja tavoitteena olisi nämä ennen eläkeikää 66v tai siiheksi, että eläkesäästöjä saisi ulos seuraamuksitta. Nämä on esitetty sinisinä katkoviivoina alla.

Punaiset ja oranssit viivat projisoivat netto- ja sijoitusomaisuuksien kasvua olettaen 7% vuosikasvun. Näiden toteutuessa tavoitteet saavuttaisin noin 51-53 vuotiaana - olettaen, että tuohon asti eläisin kädestä suuhun. Toki dollari/euro suhde vaikuttaa tähän myös. Tämä ei ole myöskään sama kuin taloudellinen riippumattomuus, koska summa pitää sisällään mm. €800.000 asunnon ja €150.000 autoa varten joita on vaikea kuvata välttämättömyyksiksi.

Tulevan vuoden tapahtumiin kuuluu lopullinen Suomeen sijoittuminen, ainakin useaksi seuraavaksi vuodeksi. Parin kuukauden jälkeen saanen parempaa käsitystä mikä kulurakenne tulee olemaan ja miten taloudellinen elämä alkaa. Uusi työpaikka on löydetty ja palkka tuntuu aika murusilta Piilaakson jälkeen vaikka suomalaisittain aika korkea onkin. Samalla palkasta saa pihistellä, koska vuoden 2021 veroista tulee ikävät Yhdysvalloista tammikuussa maksettavan bonuksen takia. 

Comments

Popular Posts