Elokuu 2020

 

Elokuusta ei ole sen enämpää kerrottavaa. Koko kuukausi oli pitkälti säveltämistä - kuluja oli paljon, elämäntilanne ja tuleva muutto vaikutti vuokrasopiuksiin ja iso osa ajasta kului uuden työpaikan etsimiseen.

Talouden seuranta jäi vähemmälle. Samalla kuluja ilmaantui esimerkiksi lääkärikuluista - en voine hyödyntää sairasvakuutusrahastoa muuton jälkeen, ja työnantaja laittoi tähän kassaan $2700 vuodessa. Joten päädyin ottamaan tuolla rahalla LASIK operaation, jonka voi maksaa tältä tililtä. Tuo näkyy nettovarallisuuden häviämisenä, isoimmalta osata tämä lääketilin käyttönä mutta ensikuussa myös omana rahankäyttönä. Noh, ainakaan silmälaseja ei tarvinne hetkeen.

Muuten kuukausi tuntui menevän aika pitkälti +/- nolla linjalla. Sijoitukset toki nousivat, mutta se on vain paperirahaa. Minusta tuli tuon puitteissa miljonääri. Tuo on aika hauska ilmiö, koska se ei näy elämässä mitenkään. On hauska laskea, että teoreettisesti saisin nostaa noin €2000/kk ikuisuuteen, mutta se ei tunnu kovin paljolta. Eikä ole todellakaan tarpeeksi suunnitelmiin nähden. 

Tällä hetkellä eläketavoite on vuodessa 2034, mikä ei sisällä mitään yhteiskunnan tukia, kuten eläkettä. Siihen on siis vielä matkaa.

Kuluja muutosta johtuen on vielä tulossa, ja tarinoita paluumuutosta. Mutta niistä enemmän tulevaisuudessa.


Comments

Popular Posts