Kesäkuu 2020



Korona vaan jyllää ja maailmankirjat on sekaisin. Tämä on kyllä ollut melkoinen vuosi jo tähän mennessä ja myllerrys näyttää vain jatkuvan. Toisaalta, vaikka en nyt pandemiaa ole koskaan toivonut tapahtuvaksi, niin mielessä kyllä kävi, että olisi kiva saada taantuma päälle nyt ennen kuin paluu Suomeen koittaa. Tämä lähinnä siksi, että nyt olisi vielä massia laittaa osakkeisiin.


Noh, tuo osakkeiden kanssa puljailu ei ole mennyt ihan nappiin, mutta ei nyt kovin huonostikaan. Koronasta huolimatta käppyrät näyttävät, että omaisuutta on karttunut noin keskivertoon tahtiin. Pitäisi itseasiassa selvittää miksi - onnistuinko sittenkin tuon ison dipin aikana laittamaan sen verran sisään pajatsoon, että tuo on näkynyt käyrää tasoittavasti?

Joka tapauksessa, kuukausi toi mukanaan taas oman ennätysvarallisuuden, mikä tietysti on normaaliaikoina odotettavissakin. Omaisuus kasvoi noin $37k, mikä on... aika paljon. Sijoituksia + käteistä on noin $750k. Verollinen sijoitustili on tuosta noin $510k.


Kun tätä vertaa tavoitteisiin, niin kehitys on ihan hyvällä mallilla. Sijoitusvarallisuus ylitti eläköitymistavoitteeni sekä 66-ikävuoteen että 60-ikävuoteen verrattuna. Näillä näkymin eläkkeen voisi aloittaa 57-vuotiaana $2.500.000 omaisuudella. Ei, tuo ei tarkoita osakkeita, vaan kokonaisomaisuutta josta voisi lohkoa osia asumiseen, tuotoilla elämiseen, yms.

Kääntöpuolena on vielä se, että tuohon 57-ikävuoteen on vielä pitkä matka.

Comments

Popular Posts