Toukokuu 2020

Ja taas on kuun kierros takana. Koronaviruksen keskellä pörssikurssit ovat kivunneet ylöspäin - ainakin osittain. Vielä ollaan aika kaukana helmikuun huipusta, tosin, enkä yhtään yllättyisi jos piakkoin nähtäisiin vielä toinen romahdus. Virus ei kerennyt vaikuttamaan ensimmäisen neljänneksen tuloksiin täydellä voimalla, mutta työttömyyden kasvaessa ja tilanteen yhä ollessa päällä seuraava kvartaali voi olla brutaalimpaa katsottavaa.

Kaikesta tästä huolimatta oman varallisuuden käppyrät näyttävät taas paremmilta. Osa, ehkä isokin, on toki tullut uudesta pääomasta, mutta siitä huolimatta nettovarallisuuteni saavutti uuden henkilökohtaisen ennätyksen. Tällä hetkellä sitä on noin $895,000.

Samalla sijoitusomaisuus + käteinen nousi 60v eläkeiän positiiviselle puolelle. Eli, jos osakkeista saisi keskimääräistä tuottoa niin saavuttaisin rahalliset tavoitteeni hieman ennen 60-ikävuotta. Tämä siis lisäämättä mitään pottiin (paitsi ehkä ne käteisvarat). Ottamalla huomioon nykyisen asunnon arvon, tuo tavoiteikä tippuisi vielä muutamalla vuodella.


Itseasiassa on hieman masentavaa katsoa käppyröitä tavoiteen lähettyvillä; esimerrkinä nyt vaikkapa tuo asunto, jonka olen siis maksanut. Koska korkoa-korolle efekti on niin voimakas, tuo säästö näkyy vain noin kahtena säästettynä vuotena.

Comments

Popular Posts