Tammikuu 2020

Koronavirus vaivaa markkinoita, mutta näin pitkän nousun jälkeen ei asiasta kehtaa oikein valittaa. Jos jotain, olisi minulle hyvä jos markkinat rysähtäisivät nyt oikein kunnolla kun vielä saan hyvää palkkaa. Tällöin kerkeäisin sijoittamaan taantumassa ja nauttimaan seuraavalla nousukaudella tuon hedelmistä. Mutta, tulevaisuutta on paha arvata.


Joka tapauksessa muutosta positiiviseen suuntaan on tullut ihan kiitettävästi. Sijoitukset kasvoivat noin $37k ja nettovarallisuus $35k. Tämä pieni ero tuli luottokorttilaskujen eräpäivistä jotka vierivät Joulukuulta Tammikuulle.

Tilastojen vertailtavuutta hämärtää hieman se, että olen alkanut käyttämään Apple Cardia, joka ei integroidu Mint:iin. Huomasin myös, että minulla on jonkin verran varallisuutta HSA-tilillä. HSA on tarkoitettu sairaskuluihin ja sinne voi siirtää osan palkasta verovapaasti. Samaten työnantajani antaa sinne $2700/vuosi. Mielenkiintoisesti tuon tilin sisällä voi myös ostaa osakkeita, mutta siihen en ole ainakaan vielä ryhtynyt. Mint:issä tuo sitten näkyy käteisvaroina.

Nostin myös eläkesäästöjen osuutta palkasta nyt alkuvuonna, koska uskon palaavani Suomeen loppuvuonna ja haluan hyödyntää työnantajan ilmaisen rahan näiden suhteen. Työnantaja laittaa eläkesäästöihini saman verran kuin minä itse, mutta tällä on lakisääteinen yläraja noin $27k/vuosi, jos oikein muistan. Tästä syystä yritän säästää alkuvuonna tuon kaiken. Seuraamus on ollut, että käteen jäävä rahasumma on ollut Tammikuussa pieni ja jatkuu olemaan pieni seuraavina parina kuukaisina.

Palkan pienuutta kompensoin Tammikuussa bonukset, joita tuli ihan kivasti verojenkin jälkeen. Helmikuussa toivoin tekeväni veroilmoituksen josta toivottavasti tulee palautuksia noin saman verran kuin aikaisempina vuosina. Tuo auttaisi pitämään käteistilit suurinpiirtein ennallaan.

Toki Helmikuusta taitaa myös tulla kallis. Kulkupeli pitäisi tarkastuttaa, ja ainakin uusien renkaiden hankinta lienee edessä. Samaten harrasteisiin taitaa taas kulua kiitettävästi kaluston uusimisen takia.

Comments

Popular Posts