$500,000:n verollinen salkku

Tänään tuli taas eräs merkkipaalu täyteen. Verotettavan sijoitustilini saldo nousi ensimmäisen kerran yli puolen miljoonan. Kuten niin monesti, tämä voi olla tilapäinen ilo, mutta ilo kumminkin. Ja suunta on hyvä. Olut kelpaisi.


Mahdollisille lukijoille vielä muistutuksena, että Yhdysvalloissa eläkesäästäminen on yleistä ja sitä voi monesti tehdä erilaisille sijoitustileille (401k, IRA ja Roth IRA) joita ei veroteta ennen kuin niiltä ottaa rahaa ulos. Näissä on monesti myös muita rajoituksia, mm. omistajan ikä.

Tästä johtuen seuraan salkkuja joskus erikseen ja joskus yhdessä. Jos esimerkiksi haluaisin ostaa Ferrarin, niin olisi järkevämpää käyttää verollista tiliä (mikä nyt on siis tuo puoli miljoonaa), koska sen käytöstä ei tässä iässä tule sanktioita. Kuitenkin noilla muilla tileillä on ihan oikeasti omaisuutta, joten niitä ei voi kokonaan unohtaa.


Comments

  1. Onnea, kunnioitettavia lukuja.

    Mielenkiinnosta, en tiedä avasitko tätä jo jossain kirjoituksessa, mutta milloin olet siirtynyt rapakon toiselle puolelle? Onko palkat (IT-alalla) niin paljon kovemmat ja eläminen ylipäätään niin paljon edullisempaa USA:ssa, että näihin lukuihin olet päässyt lähinnä sen jälkeen kun sinne muutit?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts