Joulukuu 2019


Vuosi on taas vierähtänyt ja lienee aika katsella mihin päästiin. Tein taas uuden grafiikan, koska halusin paremmin eritellä eri omaisuustyyppien suhteita, muutoksia sekä eritellä kehitystä ja tavoitteita.

Vuoden 2019 alussa nettovarallisuutta oli noin $556k joista sijoituksia $350k. Nyt uudenvuoden aattona nettovarallisuus on $833k ja sijoitusten osuus $651k. Vaikka tämä vertailu on hieman epäreilu koska 2018 päättyi lyhyeen pörssisukellukseen, niin näyttäähän tämä kehitys hyvältä. Omaisuutta on kertynyt $277k pelkästään tämän vuoden aikana, ja luvut väittävät, että sijoitukset nousivat vielä enemmän, $301k. En tiedä miten tuo on mahdollista koska muu omaisuus kuin sijoitukset ei ole juuri muuttunut, mutta olkoon.

Työelämä parani myös huomattavasti firman vaihdon myötä ja jaksaminen on kasvanut. Ansiot nousenevat kanssa, mutta tuo on näillä näkymin lyhytaikainen ilo - paluu Suomeen vain lähenee. Mutta ainakin kokemuksena kannattaa.

Taloudellinen riippumattomuus Suomessa lienee myös saavutettu 584 000 € sijoitusten myötä (tämänpäiväinen valuuttakurssi), etenkin kun kämppä on jo maksettu. En tosin ole ajatellut hypätä töistä pois vaan jatkaa kuten ennenkin, etsien toki uusia haasteita. Olisihan se huimaa, jos aikaisemmin laskemaani $2.5M varallisuuteen pääsisi noin 60 vuotiaana tai hieman ennen - tämä ei näytä tällä haavaa mahdottomalta. Tulevaisuutta on vain kovin hankala ennustaa, mutta pikkuhiljaa tuo sijoitussalkku alkaa saavuttamaan rajan jonka jälkeen siihen ei enää tarvitsisi sijoittaa uutta pääomaa. Voisin siis teoriassa elää vaikka kädestä suuhun tuohon 60 ikävuoteen asti.

Hyvää uuttavuotta 2020 kaikille!

Comments