Heinäkuu 2019

No, miten meni? Niinkuin omasta mielestä?

Vaikka muutto on vielä vaiheessa, niin nyt voinee jo alkaa tutkia paria viime kuukautta ja muutosta seuranneita trendejä. Sopinee ainakin yrittää. Mutta laitettakoon nyt ensin ylös netto-omaisuuden kehitys.

Tällä saralla riittää vähän enemmän askarreltavaa, koska Mint päättä sitten lopettaa yhteistyön rahoituspalveluni kanssa, jonka johdosta en näe enää nettovarallisuutta yhdestä paikasta kerrallaan. Syynä lienee 2-factor-authentication jota Mint ei tue, jos jotain oikeasti kiinnostaa.


Onneksi sain sentään uuden eläkesäästötilini toimimaan Mint:n kanssa, joten hirveästi räknäämistä ei joudu harrastamaan. 


Kokonaisvarallisuudeksi tulee näin $721,964, eli noin 640k€ päivän kurssilla. Tästä tosin uupuu $5-6k saatavia jotka ovat laskutuksessa. Pörssit myös laskivat aivan huipuistaan, joten pikkaisen mentiin pakkaselle.

Mutta, mitä onkaan tapahtunut menoille? Katsellaanpa tilannetta ensin yleisellä tasolla.


Graafista voidaan huomata heti, että kulutuksen seuranta on aika haasteellista. Taisin arvioida, että se alkaisi jo pikkuhiljaa tasaantua tässä kuukauden tai kahden jälkeen, mutta taitaapa olla vielä aivan liian aikaista.

Suurimmat kulut viime kuussa ovat olleet tilapäisen asunnon vakuutusmaksu ($2300), auton kuukausivuokra ($770) ja rannekello ($630). Sitä edeltävän kuun piikki johtuu pitkälti vuokrasopimuksen purkamisesta, mikä ei ollut halpaa ($4300). Mukana oli myös auton vuokraamista ja muutosta johtuvaa matkustamista - sekä lomailua (~$1000?). Molempina kuukausina olemme tehneet myös pieniä perheen sisäisiä rahansiirtoja tasoittamaan taloutta ($1000).

Mielenkiintoista on huomata, että muut ns pakolliset kulut ovat olleet liki nollissa. Tätä olen toki kompensoinut esimerkiksi ravintoloilla. Onkin jännää nähdä, miten luvut asettuvat kun kohta joutuu maksamaan asumisensa itse.

Budjetissa pitää myös huomioida, että tulossa on myös isoja kuluja; auto täytyy hankkia ja asumisesta joutuu maksamaan vakuusmaksun joka ei tule olemaan aivan pieni.

Comments

Popular Posts