Kesäkuu 2019

Muutto ja uusi työ jatkaa antamistaan, mutta yritetäänpä päivittää blogia ajallaan. Kuten viimekuussa, budjetit ovat levällään, koska osan maksetuosta kuluista tulen vielä saamaan takaisin. Ja se ei ole ihan pieni summa.

Joka tapauksessa nettovarallisuuden kanssa pääsin taas rikkomaan uusia satalukuja. Alla oleva summa ei päivittynyt päivän päätteeksi, joten kokonaissumma tätä kirjoittaessa on vielä hieman isompi, noin $709k mikä on noin 635k€. Tästä puuttuu noin $5-7k kuluja, mitä pitäisi saada takaisin. Teoriassa nämä pitäisi laskea mukaan nettovarallisuuteen, mutta koska en tiedä tarkempaa summaa ja laiskottaa, niin annan olla. Ne näkynevät sitten ensikuussa.


Muutoissa on myös muutamia omituisuuksiaan; usein vuokrakämpät perivät pantin, jonka saa takaisin melkein kokonaan vuokrasuhteen purkautuessa - vähennyksiä tulee siivouksesta ja jos suhteen purkaa etuajassa. Esimerkiksi täällä vuokrasuhteet sidotaan usein vuodeksi, ja jos lähtee pois vaikkapa 6kk jälkeen voi joutua maksamaan parin kuukauden vuokrat kuitenkin.

Varsinaisella kulupuolella oli sitten yhdistetty loma ja muutto etelään. Tuossa on mukana aika monta hotellia ja ulkonasyömistä, jotka lisäsivät kulutusta melkoisesti. En siitä syystä viitsi näitä edes eritellä.

Tästä eteenpäin tarkoitus olisi seurata taas tarkemmin kulutusta mikä menee ruokaan ja elämiseen. Tätä ja tulevia kuluja varten käteiskassa on aika suuri - tarkoitus olisi siirtää siitä iso osa sijoituksiin kunhan elämä taas tasaantuu.


Comments

Popular Posts