Toukokuu 2019 - myöhäinen päivitys

Toukokuun päivitys ei ole unohtunut. Satuin saamaan työtarjouksen eri osavaltiosta, ja hyväksyin sen. Tämän takia on ollut muita prioriteettejä kuin päivittää varallisuutta. Juuri nyt nettovarallisuus tosin pyörii 660k USD kieppeillä.

Samalla ongelmaksi tulee, että muutosta johtuen lähikuukausina tulee paljon kuluja jotka korvataan myöhemmin. Tästä seuraa se, että kuluseuranta ei vastaa lähellekkään todellisuutta. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa vuokra - joudun maksamaan noin 3kk vuokran koska perun sopimuksen ennakkoon. Samalla uusi firma maksaa tuon kustannuksen, mutta takautuvaksi. Tämä yksinään tarkoittaa noin 7000 USD kustannuksia. Lienee siis itsestään selvää, että säästöjen laskemisella juuri nyt ei ole hirveästi merkitystä - tai hyötyä.

Tiedossa on myös hieman lomaa - tarkoitus olisi käyttää tuota matkustamiseen. Koska uuden firman edut ovat hyvät, osa tuostakin korvataan, koska se on osa muuttoa. Tämä edelleen hämärryttää kulujen laskemista.

Joka tapauksessa nettovarallisuus on tippunut - kiitos tästä kuuluu USA:n presidentille joka alkoi vääntää kauppasontaa. Indeksit tippuivat, ja samalla sijoitukset. Myös tietotekniikan osakkeet tippuivat, koska isoja yrityksiä uhkaa tutkinta. Molemmat lienevät ohimeneviä ilmiöitä, mutta vaikuttavat kyseiseen tilanteeseeni. Tiedä sitten, onko lopulta tuo vaikutus hyvä vai huono.

Comments

Popular Posts