Helmikuu 2019

Kuten aiemmista kirjoituksista saattoi huomata, niin helmikuussa tapahtui merkittäviä mittapaaluja. Nettovarallisuus nousi $600k, salkun arvo $400k, verotettavan salkun arvo $300 ja lopuksi eläkesäästötilien arvo ylitti $100k. Ei huonommin. Toki aina voisi säästää enemmän, mutta itse ainakin toivon myös eläväni vähän tämän säästämisen keskellä.


Ei sillä, tällä hetkellä kuluttamista ei tarvitse hirveästi seurata. Syynä on lähinnä se, että työn lisäksi ei jää hirveästi aikaa tai energiaa tehdä mitään. Tuon voi nähdä ja kokea myös syynä miksi tämä orava pyörä myös ahdistaa.

Tässä kuussa myös talouden seuranta heittää häränpyllyä, koska Mint.com:lla on vaikeuksia veronpalautusten ja bonusten kanssa. Tai no, ei varsinaisesti vaikeuksia, mutta palvelu ei vain erittele niitä. Tästä syystä lopputuloksen seurannan kanssa on hieman vaikeuksia koska kertaluontoiset tulot vääristävät normaalia kuukausikehitystä.

Tästä johtuen on helpompi keskittyä vain kuluihin. Vuokra yms kulut olivat huomattavan suuret, eikä minulla ole itseasiassa vielä aavistustakaan miksi. Tämä yllättää vielä enemmän, koska maaliskuun vuokra taas on huomattavan alhainen. Vuokraan ja kuluihin meni $3050, josta osa tosin seilittyy omalla kämmillä unohtaa sähkömaksut tammikuulta - nämä siis tulivat nyt tuplana. Ruokakulut olivat myös vähän yläkanttiin, mutta $650 ei nyt ole mahdoton kulu.

Täytyy myöntää, että odotin takkiin tulevan paljon enemmän - ainakin tuntui siltä, että kuun kulut olivat normaalia suuremmat. Kyllähän menot yli $4000 ovat keskiarvoa suuremmat, mutta eivät nyt niin tavattomasti. Etenkin kun huomioi tammikuulta unohtuneen sähkölaskun.

Muuta huomioitavaa on, että olen/alan miettiä riskien tasoittamista; työpaikan ansiosta firman osakkeita on suhteettoman paljon. Tästä seuraa, että riskit myös kasvavat. Seuraavan 6kk tavoitteena onkin siis myydä noista iso osa ja sijoittaa rahat takaisin SP500 indeksiin. Tuottoa voi tulla vähemmän, mutta tämän pitäisi olla paljon turvallisempi vaihtoehto seuraavalle 20 vuodelle, jonka aikana SP500 tuskin tarvitsee myydä. Tämä siirto myös kannattanee tehdä nyt, eikä nyt todennäköisen Suomeen paluumuuton jälkeen.

Joku voisi kysyä miksi paluumuuttaa kun täällä saa fyrkkaa aivan eri tavalla? Syy on yksinkertainen - lapsen koulutus ja kasvuympäristö.

Comments

Popular Posts