Tammikuu 2019

Vuosi alkoi aika hyvin. Pörssit heiluivat, mutta kaikkineen vire oli taas ylöspäin. Samaten joulukuun kulut alkoivat olla taaksejäänyttä elämää ja samalla eläkesäästöt alkoivat taas rullaamaan 2019 raameissa. 

Henkilökohtaisella tasolla pääsin taas tuonne noin 500 000€ nettovarallisuuteen, mutta tässä kitkutellaan viivalla riippuen pörssin ja valuuttojen liikkeistä. Ikävää on myös, että iso osa tästä on tullut lisäsäästöistä eikä kurssien palautumisesta syyskyyn tasoille. Positiivisena puolena voi toki ajatella, että nyt saadut säästöt kasvavat sitten enemmän, mutta se on vähän laiha lohtu se.


Kulut

Kulut tulivat taas lähinnä asumisesta, mutta ruokaan meni myös aika paljon. En näitä nyt pahemmin erittele, koska heilunta aikaisempiin kuukausiin on aika pientä. Harrastustoimiin meni myös rahaa normaalia enemmän, mutta nämä ovat kertaluonteisia - jäsenmaksu ja toisaalta yksi vuokra tilamaksusta. Kaikkinensa menoja oli $3345, mikä on erittäin keskiverto viimeisen vuoden ajalta.

Säästöt

Tuloja oli kaikkinensa $6841 minkä lisäksi tulivat automaattiset säästöt osakkeisiin ja eläkkeeseen. Tähän suuruuteen vaikutti firman osakkeiden maksimimäärän saavuttaminen joulukuussa, jonka johdosta ylimääräiset rahat tulivat takaisin rahana. Eläkesäästöjä tuli kaikkinensa $3254 ja osakkeita $1892. 


Comments

Popular Posts