Marraskuu 2018

Tällä kertaa Mint ei ole päivittynyt ja siten ajan tasalla, joten kuukausikatsaus on vähemmän eksakti. Noh, kai sen kanssa on elettävä.

Kokonaisuutena kuukausi oli aika huono. Kurssit matkasivat alaspäin, mutta aivan viimeisinä päivinä ne nousivat reimasti takaisin. Vielä on laskua edeltäneisiin huippuihin matkaa, etenkin indeksien kanssa, mutta toipumista on jo tapahtunut. On myös kiva huomata nettovarallisuuden taas nousseen uuteen ennätykseen pörssin dippaamisesta huolimatta.


Osakevarallisuus nousi noin $19k, mutta on huomioitava, että tuo sisältää myös uuden sijoitusvarallisuuden. Rahoitin sitä itse $8k, joista uusia ostoja oli $6k ja $2k jäi sijoitustilille käteisenä. Lisäksi tuohon tuli eläkesäästämistä.

Nettotulot

Nettotulot olivat $4180. Tämä on nousua aiemmasta, mutta selittyy paljolti sillä, että eläkesäästämisen katto tuli tässä kuussa vastaan ja sinne automaattisesti menevä osa palkasta pieneni ja minulle maksettu rahapalkka suureni.

Säästöt

Säästöihin meni tässä kuussa ilmeisesti $8063. Tuosta $8k oli omia säästöjä, ja $63 liittyy jotenkin firman etuihin joita en vielä ymmärrä. Se meni eläkesäästöihin, mutta miksi, en tiedä. Omista säästöistä ostelin indeksiä kahteen otteeseen, hieman pohjan molemmin puolin. Ensimmäinen osto oli $4k ja jälkimmäinen $2k, jättäen käteistä $2k odottamaan hyvää hetkeä. Jos tuossa kestää kauemmin kuin pari viikkoa, taidan vaan ostaa indeksiä nykyhinnoilla.

Kulut

Tässä kuussa sattui. Iso osa liittyi "holiday season" aktiviteetteihin, kuten Thanks Giving syöpöttelyyn ja joululahjoihin joita täällä asuvat suomalaiset joutuvat miettimään ajoissa jotta kerkeävät postittaa niitä Suomeen. Ruokaan $582, mikä on yllättävää koska tuo on vain noin $50 enemmän kuin edelliskuussa. Ostoksia $561, joista isoimpina olivat uudet kengät hajonneiden tilalle, $250 sekä uusi reppu $310. Edelleen suurin kustannuserä on asuminen, tosin, $2268. Kokonaisuudessaan rahaa paloi $3803, mikä on about ostosten verran enemmän kuin edeltävässä kuussa.

Kuningaskuluttaja

Asiasta viidenteen; kuluttamisen suhteen tuli opittua taas uutta. Mitä tulee kenkiin, Meermin tekee kohtuuhintaisia miestenkenkiä. Itse tosin en suosittele noita kuin arkikäyttöön. Kengissä itsessään ei ole mitään vikaa, mutta työn jälki (laadusta en sano mitään) ei vastaa odotuksiani ja mitä olen nänyt muualla. Ei huonoa, mutta en esittelisi. Jostain syystä täällä länsirannikolla tuntuu olevan vaikea saada kunnon kenkiä - Allen Edmondsia on vähän joka paikassa ja design kenkiä löytyy kyllä, mutta Loaket, Churchit tai siitä ylöspäin menevät tekijät ovat vaikeita löytää.

Toinen iso ostos josta jo mainitsin oli uusi reppu. Edellinen oli Targetista löytämäni $12 aleversio joka hajosi liitoksistaan. Ostin ensin Amazonista noin $9 taalan repun, minkä laatu ei vakuuttanut. Koska haluan suosia paikallista tekemistä minkä pystyn, niin retkahdin sitten Pack Animalin reppuun. Tarkoitus olisi käydä hakemassa tuo suoraan pajalta ja kätellä tekijöitä siinä samalla.

Comments

Popular Posts