Lokakuu 2018

Ei mennyt niinkuin Strömsössä, mutta turha vaipua epätoivoon.

Pörssikurssit tipahtivat kunnolla. Kaikki toki tiesivät tämän olevan tulossa, mutta harvapa näitä osaa koskaan ajoittaa oikein. Sain samalla kantapään kautta opetuksen, miten ETF:ien ostaminen toimii pankkini kautta. Olin onnistunut asettamaan tavoitehinnan syyskuun lopussa ja jättämään tarjouksen auki - mikä toki on hirmuisen kätevää. Noh, lokakuun alussa se napsahti suoritettavaksi mikä sitten oli huono veto koska koko lokakuu oli alamäkeä.


Kuten näkyy, tämä tarkoittaa että koko kuussa tuli siis persnettoa karvan alle $20.000,00 edelliskuuhun verrattuna, vaikka mukana on uutta pääomaa. Tuo tietysti vähän kirvelee, mutta en onneksi ole alkanut myymään joten tappiot ovat vain paperilla.

Nettotulot

Nettotulot olivat $3800,00. Tuo on hieman tavallista enemmän, joten propsit siitä. Mukana ei ole sijoituksia, jotka myös muuttuivat tässä kuussa kun eläkesäästämisraja alkaa tulla vastaan - eli, enemmän rahaa, vähemmän automaattisia sijoituksia.

Säästöt

Eläkesäästöihin meni $1968,30 ja osakkeisiin $1892,18. Tämä summa siis pienenee loppuvuoden aikana, koska vuotuinen katto alkaa olla saavutettu. IVV:tä tuli ostettua huonoon aikaan $9593,76 ja IXUS:ta $117,20. Noh, tuo on pitkään juoksuun, joten turha sitä on liikaa harmitella.

Kulut

Kuukauden menot olivat $3244,59. Tuossa säästyi noin $100 edelliskuuhun verrattuna, mikä on hyvä, koska tietää että mitään erikoista ei tapahtunut. Kuten aiemminkin, tuo oli pitkälti asuminen, ruoka ja moottoripyörän maksut + bensat.

Comments

Popular Posts