Syyskuu 2018


Virret on veisattu kaulukset taitettu
Vuosikymmen seilattu karikot kaivettu
Pohjia myöten, nimmarit purjeisiin
Ankkuri kaulaan, suuntaamas surkeisiin
Kallion satamiin, poukaman perille
Synkille vesille, mis tylsille terille
Ois toisinaan käyttöö dallates radalla
Hapetuksen kynnys ku on vaarallisen matala
Puheet mun urasta polttaa omal tavalla
Stumppaan jalallas, Aave yskii manalas
Savut sun silmille, liekit kipinöihin
Ja Hakikses on valosaa, välistä myös öisin
Vanhat synnit palaa hitaasti ja savuttaa
Osa ei sytykään, osasta ei hajuukaan
Ketä tuli tehtyy tai mitä alkais katumaan
Ku kaikki on stedattu paitsi impattu satulaa
- Konvehdinmussuttajat, Katumus

Taas on kuukausi mennyt, ja kuten nyt bloggareilla taitaa olla tapana niin tässä on ensimmäinen yritys kuukausiseurannaksi. Ehkä se on ihan hyvä itsellekin edes yrittää ja katsoa mitä jää viivan alle, miten ja miksi.

Syyskuu on toki ollut poikkeusluontoinen, koska sen aikana tuli ylimääräisiä palkkioita 2. neljännekseltä. Tämä ei ole normaalia, joten onhan tämän seurannan aloittaminen juuri nyt hiukan hassua. Taidan jatkossa keskittyä enemmänkin kulujen seuraamiseen.

Säästöt

Eläkettä varten oleva rahasto 401(K) kasvoi $6597,06. Osakkeisiin meni palkasta suoraan $4712,18. Tämän lisäksi ostin S&P500 ETF:ää $8766,00 (IVV). Toinen noin $9k osto valui puihin koska IVV:n hinta ei enää tippunut alle asettamani. Noh, ehkä nyt lokakuussa. Muut;  Ostoista johtuen hätärahasto dippasi hiukan joten osa tuloista meni sen elvyttämiseen. Tarkoitus olisi pitää hätärahasto karkeasti ottaen noin $20k pinnassa, muttei hirveästi yli tai alle.

Kulut

Kokanaiskulut olivat syyskuussa $3323,06. Suurin osa tuosta meni asumiseen, vuokra $2263 ja oheiset kulut $142. Sen jälkeen tulikin lähinnä ruoka, $456, josta iso lohko oli ravintolailta kavereiden kanssa. Kuussa oli myös muita epätavallisia kuluja, kuten auton vuokraus.

Lopputulema

Applarit tekevät onneksi varallisuuden seuraamisen helpoksi, vaikka ei itse pitäisikään kaikesta Exceliä. Itse tykkään kovasti Mint:istä, johon voi vain syöttää tilinsä ja tuo päivittää lopputuleman milloin nyt tarvitseekaan. Samalla se lukee eritelmät luottokortin käytöstä ja muista maksutapahtumista mitä voi analysoida mielensä mukaan.


Itseäni kiinnostaa lähinnä muutokset sijoituksiin, joten tykkään vain ottaa kuvakaappauksen tilien yläosasta. Mitä tuossa ei näy, on asunnon ja muun kiinteän omaisuuden arvioitu arvo, jotka olisivat alempana. Niissä ei tapahdu juurikaan muutoksia ja suomi-tileilläni on niin vähän rahaa etteivät ne juurikaan vaikuta kokonaiskuvaan.

Comments

Popular Posts