Tavoitteita

Vaikka ensimmäisenä huolenani onkin ollut oman pään kestävyys, en ole sen saavuttamiseksi valmis luovuttamaan muita tavoiteita ainakaan vielä. Toisaalta koen, että taloudelliset tavoitteet listaamalla samalla myös näkee kuinka nykytilanne suhteutuu ihannetilaan. Mutta mitä nämä tavoitteet sitten ovat, ja mitä niihin pääseminen vaatisi?

Aloitetaan isoimmista; kuukausittain noin 3300$ nettotulot, jotta voisi elää suhteellisen vapaasti. Käyttäen 4% sääntöä ja arvoiden hieman veroja, tämä tarkoittaisi noin 1,5 miljoonan sijoitusvarallisuutta. Koska tuo on dollareissa ja asumisspaikka tulnee olemaan jossain muualla kuin USA:ssa, tuo olkoon vain arvio - sama määrä euroissa olisi toki varsin riittävä, vaikkakin nykykurssilla vaatisi vielä enemmän.

Oma, itselle suunniteltu talo olisi myös mukava. Talon ei tarvitse olla iso, koska nykyisissäkään asunnoissamme tämä perhe ei ole käyttänyt kaikkia huoneita kun tilaa on ollut noin 100m2. Tämä riippuu todella paljon asumispaikasta, koska esim. nykyisessä kaupungissamme tuolla saa noin vajan hyvältä koulualueelta. Mutta arvioitakoon tähän vaikkapa 800k$.

Kiva auto olisi kanssa kiva, kerran elämässä. Tuohon budjetoitakoon vaikkapa 150k$. Tuolla saisi käytettynä vaikkapa Aston Martin DB11:n, lähinnä nyt antamaan itselle mielikuvaa mistä voisi haaveilla. Kun tuo summa olisi kasassa, niin autot ovat muuttuneet jo niin monta kertaa, että miettinen vakavammin asiaa sitten jos tämä koskaan realisoituu.

Nämä sitten kattavatkin suurimmat mitä mielessä on. Yhteensä tuo tarkoittaisi sitä, että paalutettuna pitäisi olla noin 2,5 miljoonaa taalaa. Tuo on aika paljon suomalaisittain, kun katsoo tilastoja jengin varallisuudesta vuodelta 2016.

Comments

Popular Posts