Tavoitteista, osa 3

Aiemmin katselmoin mitä unelmia sijoittamisella ja säästämisellä haluaisin tavoitella sekä mitä niihin pääseminen tarkoittaisi. Tämä ei tosin huomioinut sitä, että muitakin tavoitteita ja haaveita on - esimerkiksi pään kestäminen tavoitteiden saavuttamiseen asti.

Onkin siis tarpeen katsella nykytilannetta myös siitä näkökulmasta miten kaukana työelämästä poisjääminen on tällä hetkellä. Koska tilanne on vielä teoreettinen, laskelmia on tässä yksinkertaistettu aika tavalla ja ne ovat lähinnä suuntaa antavia.

Mutta, asiaan. Tätä kirjoittaessa sijoitussalkun koko on $373k, mutta lisäsijoutuksia on juuri tulossa noin $18k. Lisäksi on toki käteiskassa, karvan alle $20k, joka jätetään tässä huomioimatta koska sitä saatetaan tarvita selviämiseen ja yllätyksiin. Tästä saadaan tuottavaksi summaksi noin $391k.

Käyttämällä 4% sääntöä, tuosta uskaltaisi siis vuodessa ottaa ulos $15 640, joka on noin 13 500€. Joista sitten lähtisi verot. Eli arvioituna noin 840€/kk, jos nyt olen ymmärtänyt pääomatulojen verotuksen oikein (mikä olisi yllättävää). Tällä ei hirveästi juhlita, vaikkakin sitten eläke aikanaan auttaisi myös.

Positiivisena puolena tosin on se, että pienen lapsen isänä en haluakaan jäädä kotiin vaan näyttää esimerkkiä jossa aikuiset käyvät töissä että tulevat toimeen. Tuo on pieni lohtu, ja näköjään taloudellinen riippumattomuus on vaikeaa saavuttaa.

Toivottavasti pää kestää vielä jonkin aikaa.

Comments

Popular Posts