Aika aloittaa

No, tuleepahan tätäkin kokeiltua - bloggaamista. Syynä ei ole itsessään tiedon tuottaminen, jossa jo moni Suomalainenkin on mukana jakamassa tietouttaan vaan enemmänkin omien ajatusten purkaminen taloudellisesta riippumattomuudesta ja siihen tähtäämisestä.

Vaikka blogi onkin aluillaan, niin onneksi matkani ei. Ikää on tätä aloittaessa karttunut jo 39 vuotta ja tuuria on ollut työmarkkinoillakin kohtuullisesti. Oma asunnon puolikas on jo tässä vaiheessa tullut maksettua ja sijoitussalkkuakin on keretty kasvattaa, mutta matka edessä tuntuu silti pitkältä.

Miksi sitten ajattelen näitä? Tuntuu, että en vain tule kestämään työelämässä vielä 27 vuotta, tai mikä eläkeikä sitten tuleekaan olemaan. Työ IT maailmassa on sinällään ollut mielenkiintoista, mutta isoissa yrityksissä pieni ihminen on vain pala koneistoa ja siellä palaa helposti loppuun. Kun tuota tunnetta on nyt jatkunut useamman vuoden, sitä on ruvennut haaveilemaan paremmasta - jäämisestä eläkkeelle tai siitä, että voi vapaammin tehdä työtä mitä haluaa eikä sitä mistä maksetaan. Ehkä jopa yrittäjyyttä ilman tulospaineita?

Tästä haaveillessa paaluttaminen tapahtuu Yhdysvalloissa, joka tuonee vivahteen taloudellista riippumattomuutta tavoittelevien suomalaisblogien sekaan. Ainakin tässä on joutunut ihmettelemään jo nyt asioita joita ei käsitellä kummankaan maan palstoilla kovinkaan aktiivisesti.

Mutta, enemmän seuraavalla kerralla, olkoon tämä avauspostaus tässä.

Comments

Popular Posts